Besök bygget av Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad

Följ med på ett inspirerande studiebesök där konstruktör och entreprenör tillsammans presenterar det pågående uppförandet av Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad.

Arkitekturen är inspirerad av det nordiska ljuset, av platsen och dess funktion. Fasaderna är veckade som solfjädrar och lutar inåt, för en känsla av backar mer än gigantiska husväggar. Formerna är dynamiska, med fasader i glas, både täta och genomskinliga och helt klara. Med sina 110 meter blir The Point Öresundsregionens högsta kontorshus med 29 våningar och ca 20 500 kvm kontor. Inflyttning är i början av 2020.

Stommen utförs som en platsgjuten konstruktion med plattbärlag, platsgjutna väggar/skalväggar samt samverkanspelare/balkar från SWT. Bjälklagen är 280 mm tjocka, på en bjälklagsyta på 60 x 18 meter. Stomstabilisering sker genom att utnyttja trapphus och hisschakt. Förspända dragstag används för att ”spänna ihop” bottenplatta med de nedersta våningarna. Stålstommen till byggnaden består av 650 ton stål med ca 4000 meter SWT-balk och ca 870 stycken SWT-pelare.

Anmäl dig till studiebesök och Stålbyggnadsdagen här.

 

9 okt, 2018