Program

För 50:e året i rad arrangeras Stålbyggnadsdagen, den här gången större än någonsin. Programmet under dagen är uppdelat i fyra olika delar (se nedan), där ni som besökare mellan passen kan ta del av utställningar från våra medlemmar i stålbyggnadsbranschen. Utöver det ordinarie programmet kommer parallellseminarium hållas med fokus på bl a Korrosionsskydd, Corten i arkitekturen, Rimlighetsanalyser och Fortskridande ras i konstruktion mm; allt för att skapa ett brett och intressant utbud för er som besökare.

Nytt för i år är att under avslutningspasset av Stålbyggnadsdagen kommer årets Stålbyggnadspris att presenteras vars stålkonstruktion belyser de fantastiska egenskaperna med stålet.

Dagen avslutas sedan med middag på kvällen, där jubileumsfirande av Stålbyggnadsinstitutet 50 år och den 50:e Stålbyggnadsdagen kommer hållas i Spegelsalen på Grand Hôtel.

I sedvanlig ordning kommer ett onsdagsseminarium hållas, den här gången med fokus på konstruktioner i rostfritt stål. På fredagen erbjuder vi ett studiebesök till Slussen och Söderströms broarna, dock med begränsade platser så missa in att anmäla er i tid. Läs mer om dessa två dagarna längre ner.

Välkomna!

Stålbyggnadsinstitutet


Stålbyggnadsdagen

Torsdag 26 oktober 08:45 – 17:30

Plats: Stockholmsmässan, Hall T

DEL I

I samband med att stålbyggnadsdagen arrangeras för 50:e gången så firar Stålbyggnadsinstitutet 50år. Dagen kommer därför inledas med ett inledningspass där SBI hälsar er välkomna och föreläsningarna av bl a Roger Mogerts, Stadsbyggnads- och kulturborgarråd.

DEL II

Under andra delen av dagen kommer föreläsningar hållas om bl a översyn av byggreglerna, brandfrågor, och vad som händer inom området BIM/VR/AR. Parallellt med detta kommer föredrag för er som är intresserade i fördjupning av korrosionsskydd och varmförzinkning hållas av Bengt Stewall och Bjarne Sändergård.

DEL III

Del tre tar vid efter lunch och kommer innehålla en inblick i framtidens teknikutveckling, men föreläsningar om bl a 3D-printning och återbruk av stålbyggnader. Parallellt kommer det även under den här delen hållas fördjupande pass, med fokus på ämnen som Rimlighetsanalyser och fortskridande ras i konstruktioner, Corten till arkitekturen mm.

DEL IV

Avslutande delen innehåller ett inspirationspass där dels Silverbalken och Stålbyggnadspriset kommer delas ut. Här har vi valt att bjuda in Oscar Mac McNeil, som kommer presentera det massiva Tjernobylprojektet, samt den världskända arkitekten Massimiliano Fuksas. Att ta del av hans tankar, processer och projekt är unikt.


Seminarium – Konstruktioner av rostfritt stål

Onsdagen den 25:e – Eftermiddagspass från 13:00 

Årets onsdagsseminarium kommer att fokusera på de senaste och kommande regeländringar för konstruktioner av rostfritt stål. Utöver inblicken i de nya eurokoden, så kommer branschledande företag framföra sina erfarenheter med alltifrån tillverkning till produktion med rostfria stålkonstruktioner.


Jubileumsmiddagen

Torsdag 26 oktober 19:00

Jubileumsmiddagen – Stålbyggnadsinstitutet 50 år och den 50:e Stålbyggnadsdagen – kommer att hållas i Spegelsalen, Grand Hôtel.


Studiebesök

Fredag 27 oktober

Årets studiebesök blir en intressant dag med besök på Slussen och Söderströmsbroarna.