QMP 1090 för ökad kvalitet på Stålbyggnadsdagen

Ökad kvalitet och produktivitet är något som alla företag strävar efter. På årets Stålbyggnadsdag kommer Viktor Lundin från Kontrollbolaget att introducera något som kan beskrivas som en digital game-changer i ämnet.

Verktyget QMP1090 är en nyhet i byggbranschen som kan öka effektiviteten med upp till 80 % när du ska kontrollera och kvalitetssäkra dina stålkonstruktioner och byggprojekt.

Företag som konstruerar och bygger i stål har på senare tid fått en rad nya regler, föreskrifter och lagar att förhålla sig till. Alla de olika faserna i byggprocessen – inköp, projektering, tillverkning, utförande, montering och kontroll – påverkas på olika sätt av det nya regelverket. Och fler regler är på gång. Även kraven på CE-märkning har skärpts och är numer obligatorisk på stålstommar, som tillverkas i en verkstad.

QMP1090 sammanställer en tydlig och strukturerad kravställning i rapportformat. Denna rapport (PDF) delar du enkelt med dina kollegor/beställare/tillverkare eller entreprenörer.

Med QMP1090 har du även tillgång till de kravställande standarderna för utförande av stålkonstruktioner. I samarbetet med SIS (Swedish Standard Institute) är QMP1090 alltid uppdaterat med den senaste informationen.

qmp_1090_1-3

17 Okt, 2016